Architektura 21szego wieku : cleve [r] land / Influx_Studio

Dzięki uprzejmości INFLUX_STUDIO z siedzibą w Paryżu INFLUX_STUDIO udostępniło Blogu swoją propozycję projektu dla.
Connectors Cleveland.
strategia miejska, centrum multimodalne wbudowane w infrastrukturę miejskiego jeziora.
Dodatkowe zdjęcia ich strategii i zarys ich konceptualizacji po przerwie.
Nasza propozycja bada wartość infrastruktury mobilności jako szansy na projekt, aby sklasyfikować potencjał miejski tej strony, hybrydyzując infrastrukturę z krajobrazem i ekologią.
Stacja Lakefront reprezentuje strategiczną pozycję w Cleveland, doskonałą okazję do stworzenia metropolitalnego interfejsu łączącego historyczną wizję centrum handlowego z przyszłością w kierunku jeziora Erie.
Dzięki uprzejmości INFLUX_STUDIO Wspieranie.
Połączonego Cleveland.
Strategia miejska, projekt łączy centrum handlowe Mall (centrum rynku medycznego i centrum kongresowego) z odizolowanymi atrakcjami nabrzeżnymi (Cleveland Browns Stadium, Great Lakes Science Center i Rock and Roll Hall of Fame), tworząc dynamiczne miejsce atrakcyjne dla bardzo szeroka publiczność.
Dach stacji staje się częścią krajobrazu; Zaprojektowany jako podniesiona kontynuacja centrum handlowego, jego architektura stanowi inspirację dla siły i elegancji połączeń kolejowych lub planów stoczni kolejowych.
To.
Cleveland.
tworzy wzajemne relacje funkcjonalne pomiędzy różnymi obiektami w Lakefront i centrum multimodalnym oraz centrum handlowym, jednocześnie ustanawiając platformę przeznaczoną głównie dla pieszych dla nowych obiektów wielofunkcyjnych, w tym dla handlu detalicznego, wypoczynku, imprez plenerowych itp.
Dzięki uprzejmości INFLUX_STUDIO Kształt tych.
inteligentnych powierzchni.
będzie podwójnie zorientowany, jeśli chodzi o zapewnienie widoków i szlachetnej elewacji, zarówno Mall i Lakefront.
Najwyższy odcinek czaszy pociągu nie przekracza wysokości górnego centrum handlowego (650 stóp).
W ten sposób zachowując widok z historycznego śródmieścia na jezioro.
Wybrana strategia daje kilka możliwości zintegrowania z zieloną balustradą na dachu, systemem zbierania energii (kolektor słoneczny) i kolektorem deszczowym wśród wielu innych urządzeń zielonych.
Główna sala dworca to centrum nerwowe kompleksu.
Łącząc różne programy i poziomy, hala zapewnia żywy dynamizm i stanowi tętniący życiem węzeł komunikacyjny, przez sieć dużych pustek, które zajmują cały budynek, odwiedzających i pasażerów wchodzących i schodzących ze schodów ruchomych, widzących się nawzajem, towarzyskich na nieformalnych drogach i przestrzeniach, pochodzący z centrum kongresowego i rynku medycznego, wchodzenie i wychodzenie z konferencji, przyniesie nowe miejskie wrażenia na stacji Lakefront, ustanawia nowy atraktor miasta dla Cleveland.
Dzięki uprzejmości INFLUX_STUDIO Stacja Lakefront będzie nową ikoną miasta.
Nocą na nadbrzeżu jeziora odbywa się wielkie widowisko, oświetlenie stoków i wstążek przyczynia się do ponownego zdefiniowania nowej formy ikonograficznej Cleveland z XXI wieku.
Ten nowy taras, Cleveland. , Zapewni nowe miejskie miejsce do zatrzymania się i podziwiania zwiedzania, zapewniając niezwykłe widoki na panoramę Lakefront i Cleveland.
Plany Architekci: INFLUX_STUDIO Lokalizacja: Lakefront Station, Cleveland, Ohio, USA Klient: The Cleveland Urban Design Collaborative Site Area: 435600 m2 Powierzchnia projektu: 60000 stóp kwadratowych Rok budowy: 2009-2010
[przypisy: ogród dla leniwych, badania geotechniczne, wanna dla dwojga ]

Powiązane tematy z artykułem: badania geotechniczne ogród dla leniwych wanna dla dwojga